divendres, 17 de gener de 2014

Pastís fred de taronges



La mitja taronja, sort del qui l'ha, que molts la cerquen i no la poden trobar








No és ben bé un flam, perquè no porta ous, però la textura s'hi assembla molt. Aquest plat és una variant del pastís fred de pinya que vaig publicar aquest estiu, però ara fet amb fruita fresca, sucre, gelatina i llet desnatada. Unes postres força lleugeres que podem menjar sense remordiments perquè no ens aportaran greixos. Són ideals per aquests dies en què volem compensar els excessos de les festes però no ens volem estar de fer unes postres diferents de la fruita o el iogurt. Si volem fer-ne una versió més rica, però, sempre hi podem posar llet sencera o nata líquida....

Amb aquesta recepta participo al Reto de Enero de Cocineros del Mundo en Google+, apartat Dulce







Per un motlle tipus plum de 28 cm:

650 grams de taronges, ja pelades, sense cap part blanca
100 grams de suc de taronja
500 grams de llet desnatada
6 cullerades de sucre
2 sobres de gelatina neutra
Caramel líquid pel motlle


Amb Thermomix:

Posem les taronges a trossos i el suc al vas de la Thermomix i triturem 3 minuts, velocitat progressiva 5-10. Incorporem la llet, el sucre i la gelatina i barregem uns segons a velocitat 5. A continuació, programem 8 minuts, temperatura Varoma, velocitat 3.

Mentrestant, cobrim el fons del motlle amb caramel líquid, o preparem un caramel nosaltres mateixos i cobrim el fons del motlle.

Aboquem la mescla al motlle i deixem refredar una bona estona a temperatura ambient. Després, deixem a la nevera fins que qualli, mínim 5 hores. L'ideal és fer-lo d'un dia per l'altre.






A la manera tradicional:

Hem de triturar bé les taronges amb el suc, mirant que ens quedi una mescla el més fina possible. 

Hi incorporem la resta dels ingredients, llevat del caramel líquid, posem la mescla al foc i li fem arrencar el bull mentre anem remenant. Deixem un minut i passem a un motlle que haurem cobert amb el caramel.

Deixem refredar i posem a la nevera per a que qualli, un mínim de 5 hores i millor si és d'un dia per l'altre.

24 comentaris:

  1. No es un flan, no lleva huevos, muy intetesante, lo probaré. Mucha suerte !

    ResponElimina
  2. Me l'apunto!!!! Nosaltres tenim moltes taronges a l'hort!!!! Aquest cau.....segur!!!!
    Petons,
    Olga

    ResponElimina
    Respostes
    1. Una altra maznera de menjar taronges, no? Bon cap de setmana!

      Elimina
  3. Ohhh ja tinc a preferits el de pinya de l'estiu, i ara aquest se n'hi va també directament!! a més de lleuger i boníssim és molt de temporada amb les taronges! m'encanta! un petó!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aquest, a més, es fa amb fruita fresca I passa molt bé, a més de fer-se un moment. Bon cap de setmana, Eva!

      Elimina
  4. Ara mateix que acabo de sopar, m'en menjaria una porció ben de gust, que dic potser dues!!!
    Aisss que llaminera que soc i quin postre tan rebo ens has deixat
    PETONET MACA :)))

    ResponElimina
    Respostes
    1. I en podries menjar sense remordiments, que són unex postres molt lleugeres. Bon diumenge, Conxita!

      Elimina
  5. Que pinta mas rica Chus! Me ha encantado la receta.
    Un besito

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gracias, Sole, espero que lo pruebes y te guste. Un beso.

      Elimina
  6. Què bo!!! I no porta ous!!! M'ho apunto!!
    Tú saps si es pot fer amb agar-agar en pols?
    petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo sempre l'he fet amb gelatina, però calculant l'equivalent en agar-agar crec que ha de quedar igual de bé. Petons.

      Elimina
  7. Noia, espectacular i força de règim...no es pot demanar més! Segur que triomfes en el repte!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I espera, que ara publicaré què en vaig fer del tros que va sobrar: Unes altres postres. Petons.

      Elimina
  8. aquí estoy también quería felicitarte, te conozco hace poco pero me encanta lo que haces, besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

      Elimina
    2. Muchas gracias, Carmen, lo mismo digo. Besos

      Elimina
  9. Igual que el de pinya. Un pastís molt lleuger i refrescant. I de fàcil elaboració. Genial!! Petonets!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí, és una variant del de pinya, també molt fàcil de fer i refrescant. Unes postres que "fan baixar". Petons.

      Elimina
  10. molt be,me encantan y tu blog tambien me quedo a seguirte!!

    ResponElimina
  11. M'encanten les dites que poses a la capçalera... !

    ResponElimina
  12. Aquest pastís no l'havia vist!!
    Mel quedo a la meva cuina, m'agrada molt!!
    Gràcies per compartir!!
    Un petó.

    ResponElimina
  13. I aquesta recepta no ens la podries explicar una mica com ferla amb sensa aquest aparato,o sigui amb la manera tradicional.T ho agreiria de tot cor.

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.