dimecres, 26 de juny de 2013

Entrepà de pa sucat amb prunes, mató i anxoves amb més prunes



Qui menja molt pa sempre està sa










Avui hem fet un entrepà, versió catalana del sandvitx, per a Memòries d'una cuinera. Molt sa i sense greixos, amb les prunes que hem començat a collir de les nostres pruneres. N'hi ha una que dóna unes prunes petites i roges, gairebé negres quan són madures. La polpa és molt sucosa i dolça. No pots evitar passar pel costat, agafar-ne una i menjar-te-la. Com no estan tractades, les fregues contra la roba, els treus la pols i queixalada. Doncs amb elles hem fet aquest entrepà de prunes en diverses textures: sucades al pa, fresques i en melmelada. Un bon pa integral amb llavors, que hem comprat a la Cristina del Forn de pa Carme, mató i anxoves. Un sopar deliciós.











Per un entrepà necessitarem:

Dues llesques de pa (el nostre integral amb llavors)
Dues cullerades de mató
Dues anxoves en oli
Una pruna per sucar
Una pruna partida per la meitat i sense el pinyol
Melmelada de prunes
Sal
Oli d'oliva












Suquem el pa amb la pruna, com si fos una tomata, i amanim amb sal i oli. 

Damunt hi escampem el mató i a sobre hi posem les dues meitats de pruna. Posem una anxova al damunt de cada meitat de pruna i decorem amb una culleradeta de melmelada.










13 comentaris:

  1. Apa! què original! m'encanta igual que m'encanten les prunes fosques!! i l'etiqueta també és força divertida ;-)

    ResponElimina
  2. És que realment es fa en un pim pam si tens la melmelada feta!

    ResponElimina
  3. Una bona combinació i unes fotos precioses!

    ResponElimina
  4. Molt original, Chus, i fent pais, com a de ser... La dita, l'entrepà i les imatges precioses, ets molt creativa. Petonets.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies, quins comentaris més macos!

      Elimina
  5. Ostres, no m'hauria passat mai pel cap aquesta combinació. La trob molt original i suggerent. A casa també tenim una prunera i va tan carregada que fins i tot ha caigut una branca a causa del pes. Com que els he de treure partit aprofitaré per fer la teva versió de sandvitx. M'agrada molt el blog i les fotos estan molt ben fetes.

    ResponElimina
  6. Doncs vinga, a menjar prunes! I a fer-ne melmelada, que fins l'any vinent no en tornarem a tenir de fresques. Moltes gràcies pel teu comentari!

    ResponElimina
  7. quins sopars més bons que feu a casa!! gràcies per la nova proposta. m'emporto la foto. petonets

    ResponElimina
  8. Si és per la dita aquesta pensa que he d'estar saníssima, ja,ja,ja
    Sóc més de prunes grogues però vaja que això de combinar-les amb anxoves ha de ser la bomba i fer-les servir per sucar el pa també.
    Moltes gràcies de nou.

    ResponElimina
  9. Quan arriben n'hi ha tantes que te les has de pensar totes per aprofitar-les

    ResponElimina
  10. Apa, apa, haure d'experimentar, tot i que aquesta setmana en vaig preparar un d'anxoves, pero mes tradicional, ja el veurás.
    UNA ABRAÇADA :)))

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.