divendres, 10 de maig del 2013

Postres per la Carmina: Vaset de iogurt amb fruites i melmelada

De fam no he vist morir ningú; de menjar massa, mil i u




L'altre dia la Carmina protestava: "Que no veieu que així no arribarem bé a l'estiu, amb tant de pastissos i dolços?" I té raó. Som a poc menys d'un mes que comenci la temporada de piscines, platges i roba lleugera, i s'imposa una mica de contenció en el menjar. Farem unes postres lleugeres però ben vistoses, ara ve la Festa Major i també hem de menjar amb els ulls: una mica de iogurt (cadascú que triï si el vol sencer, grec o desnatat), amb una mica de melmelada de maduixots i maduixots frescos. I una maria al fons del vaset, per poder mastegar alguna cosa!





Per 5 persones necessitarem

2 iogurts desnatats (o sencers o grecs, al gust de cadascú)
5 cullerades de melmelada de maduixots
5 maries
5 maduixots







Trenquem les maries i les posem al fons dels vasets. Remenem bé el iogurt fins que agafi la consistència d'una crema i en posem una capa al damunt de les maries. Damunt del iogurt hi afegim la cullerada de melmelada. Tornem a posar una capa de iogurt. Finalment, tallem els maduixots a trocets petits i acabem d'omplir el vaset amb la fruita. Coronem amb les fulles de cada maduixot. Reservem a la nevera fins el moment de servir.

Avui l'hem fet amb maduixots i la seva melmelada, però amb qualsevol fruita i la seva corresponent melmelada ha d'estar boníssim. Se'ns fa la boca aigua pensant en quan arribin els albercocs, els préssecs, les figues......





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.