dissabte, 18 de maig del 2013

Fricandó de vedella amb bolets i prunes

Dóna'm pa i carn i no em moriré de fam





Tot i que ja hem arribat a la segona quinzena de maig, sembla que el temps no ens acompanya. Ara mateix veiem ploure des de la finestra, fa vent i fresca i encara tenim els armaris a mig endreçar, amb mànigues curtes, llargues i tres quarts, jaquetes de llana i d'altres més fresques, sandàlies i botes barrejades.... un embolic. Avui ens venia de gust un dinar per escalfar el cos i donar-li energia. De primer, un plat de sopa de brou de carn, i de segon un fricandó de vedella, amb una bona salsa per sucar-hi pa. I ja pot ploure, nosaltres tan feliços.


Per 4 persones necessitarem:

500 grams de carn de vedella, llata o tapa plana, en filets prims
Una ceba grossa
2 grans d'all
400 grams de tomata triturada
Una copeta de vi ranci
Una presa de xocolata
Una branqueta de canyella
Un pot petit de bolets variats en conserva
10 prunes seques
Sal
Oli
Pebre negre mòlt
Farina





Primerament, salpebrem la carn, l'enfarinem i la fregim en una cassola amb una mica d'oli d'oliva. Reservem.

A la mateixa cassola, afegim una mica més d'oli i hi sofregim la ceba i els alls fins que estiguin tendres. Incorporem la tomata i deixem sofregir uns cinc minuts. 

A continuació, hi posem la carn. Afegim també la canyella i mitja presa de xocolata ratllada. L'altra mitja presa ens la mengem alegrement mentre cuinem. Incorporem també el vi ranci i deixem la cassola destapada fins que veiem que ha evaporat l'alcohol. Llavors, tapem i deixem coure uns 40 minuts a foc suau. Rectifiquem de sal i pebre.

Cinc minuts abans d'apagar el foc, hi posem els bolets escorreguts i les prunes i tornem a tapar. Si veiem que la salsa queda espessa, hi podem posar una mica d'aigua o de brou de carn.

















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.