dimarts, 7 de maig del 2013

Crema d'espàrrecs

Qui l'hort bé cultivarà molt de pa estalviarà: que les llegums i les verdures aforen moltes moltures



Continuem collint espàrrecs de l'hort. Avui en farem una crema, un primer plat molt lleuger, amb fibra i sense greixos, llevat de l'oli d'oliva. Hem reservat unes quantes puntes dels espàrrecs per posar-les a la crema al moment de servir. I una mica de xips de ceba fregida que també combina molt bé amb els espàrrecs.

Amb aquesta recepta participo al Reto de Mayo de Cocineros del Mundo en Google+ , apartado dulce.

Per 5 persones necessitarem:

300 grams de ceba a quarts
450 grams d'espàrrecs, ja nets i sense la part dura de la tija
200 grams de patates pelades i tallades a trossos
Un litre d'aigua
50 grams d'oli d'oliva
Sal
Pebre negre mòlt



Amb Thermomix:

Piquem la ceba 6 segons, velocitat 5. Amb l'espàtula abaixem les restes de les parets al fons del vas i hi afegim l'oli. Sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Incorporem els espàrrecs tallats a trossos i les patates. Reservem unes quantes puntes dels espàrrecs per fer al vapor i decorar la crema. Salpebrem. Sofregim les verdures 5 minuts, temperatura Varoma, gir a l'esquerra i velocitat cullera.

En acabar, hi posem la meitat de l'aigua i triturem 1 minut 30 segons a velocitat progressiva 5-10. Afegim la resta de l'aigua. A continuació, programem 25 minuts, temperatura Varoma, velocitat 3. Posem les puntes dels espàrrecs al recipient Varoma, el tapem i reservem. Passats 10 minuts, col·loquem el recipient Varoma al damunt del vas.

Passats els 25 minuts, retirem el recipient Varoma i destapem el vas per deixar que baixi la temperatura. Llavors triturem 2 minuts, velocitat progressiva 5-10.

Servim la crema acompanyada de les puntes d'espàrrecs i una mica de xips de ceba pel damunt.



A la manera tradicional:

Piquem la ceba ben petita i la sofregim en l'oli. Quan la ceba estigui tendra, incorporem els espàrrecs i les patates, salpebrem i sofregim uns minuts. Reservem unes quantes puntes dels espàrrecs.

Afegim l'aigua i deixem bullir uns 25 minuts. Mentrestant, posem les puntes d'espàrrecs damunt d'un recipient apte per a la cocció al vapor i el situem damunt l'olla on fem la crema. Les puntes estaran fetes en uns 15 minuts.

Finalment, triturem la crema. Com els espàrrecs són molt fibrosos, és possible que calgui passar la crema per un colador xinès, per eliminar els fils.

Servim amb les puntes dels espàrrecs i una mica de xips de ceba pel damunt.





3 comentaris:

  1. Una crema estupenda! La haré, un saludo

    ResponElimina
  2. Hola! que tal?
    De nuevo te visito, y ésta vez para que te pases por mi blog, pués tengo un regalo para tí.
    Me gusta tu blog, y tienes muy buenas recetas, así que, con tu permiso me quedo por aquí y te invito a seguirme en el mío.
    Un beso.
    http://lacocinadesole6.blogspot.com.es/2013/06/un-premio-mas.html

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.