dissabte, 4 de maig del 2013

Arròs negre

Arròs, peix i pebrot, volen el vi ben fort


Avui ha cuinat el Xavier, que amb els arrossos hi té la mà trencada. Un arròs negre amb sípia i més coses que ens han fet goig a la peixateria: calamars, llagostins i cloïsses. I un grapat d'espàrrecs al sofregit, que li han donat molt bon gust. Un cop al plat, una mica d'allioli. Sempre en fem més del compte, perquè d'un dia per l'altre encara ens agrada més.







Per 8 persones necessitarem:

Dues cebes mitjanes picades
4 grans d'all picats
Mig pebrot verd a dauets petits
10 espàrrecs de marge a trossos
400 grams de tomata triturada
Dos calamars mitjans tallats en trossos petits
Dues sípies mitjanes tallades en trossos petits
750 grams de cloïsses, deixades una bona estona en aigua amb sal
Dues dotzenes de llagostins
1 litre i mig de brou de peix.
750 grams d'arròs bomba
4 bossetes de tinta de calamar































En una cassola gran amb oli fregim lleugerament les gambes, les retirem i reservem. 

Hi aboquem la ceba, els alls, els espàrrecs i el pebrot i sofregim fins que estigui tendre. Incorporem la tomata i deixem coure fins que trenqui el color. Llavors hi posem la sípia i el calamar. 

Quan estiguin tendres, afegim la tinta, remenem i a continuació hi incorporem l'arròs. Remenem i afegim el brou de peix i les cloïsses. Deixem arrencar el bull i que l'arròs cogui fins que s'hagi begut el brou i estigui al dente. Si cal, afegim una mica més de brou.

Quan l'arròs s'atansi al punt que ens agrada, afegim els llagostins.
Finalment, traiem del foc, tapem i deixem reposar uns minuts. Servim amb allioli.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.