dijous, 23 de maig del 2013

Amanida de pop amb hummus

La casa ben regida, al migdia escudella i al vespre amanida




Per sopar, com diu la dita, una amanida. I la d'avui és plat únic: té les verdures, els llegums i el tall, és a dir, el pop. Com no ens costa res de fer-lo, perquè en menys de mitja hora és cuit a l'olla a pressió, en mengem sovint. L'hem acompanyat amb hummus, una menja molt sana, rica en proteïnes, fibra, baixa en greixos. Un bon raig d'oli amb pebre roig, de la Vera. Com teníem un enciam acabat de collir de l'hort, n'hem posat una mica en juliana al voltant. Per beure, un vi blanc amb agulla, ben fresc. Un sopar de luxe. 


Per 5 persones necessitarem:

1 pop de 2 quilos


2 tomates raf mijanes tallades en gallons prims
Un pebrot verd tallat en daus petits
Una ceba tendra tallada en tires fines
Enciam tallat en juliana
Pebre roig dolç (de la Vera)
Sal grossa
Oli

Per l'hummus:
400 grams de cigrons cuits i escorreguts
Un gra d'all
60 grams d'aigua
40 grams de sèsam torrat
30 grams de suc de llimó
70 grams d'oli d'oliva
Mitja culleradeta de sal







Netegem bé el pop i el cuinem a l'olla a pressió fins que estigui tendre. A la recepta del pop a la gallega expliquem com ho fem. Deixem refredar i tallem a rodanxes. Reservem.

Preparem l'hummus: Posem tots els ingredients al vas de la Thermomix i triturem 30 segons, velocitat progressiva 5-10. Abaixem les restes que hagin quedat a les parets del vas i repetim l'operació de triturat de nou.
Sense Thermomix, triturem els ingredients fins que agafin la consistència d'un puré espès. Reservem.

Amb l'ajuda d'un anell d'emplatar, posem al fons tres cullerades d'hummus, amanit amb un polsim de pebre roig i un rajet d'oli. Continuem amb uns daus de pebrot. Al damunt hi posem un llit de tomata i cobrim amb ceba. Finalment, acabem amb les rodanxes de pop.

Decorem al voltant amb enciam tallat en juliana. Finalment, posem en un biberó 4 o 5 cullerades d'oli i mitja culleradeta de pebre roig. Amanim amb aquesta mescla i sal grossa pel damunt del pop.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.