dimecres, 3 d’abril del 2013

Sopes de bolets

Qui menja sopes se les pensa totes



Tot i que aquest plat és més aviat de tardor, teníem al congelador uns bolets que calia consumir. I hem pensat en aquestes sopes de bolets. Vam veure fa temps una recepta semblant al programa Cuines de TV3. Hi havia un sofregit, bolets, pa fregit i brou. Nosaltres hem substituït el pa fregit per pa torrat, que té menys greix, i també hi hem afegit un rajolí de brandi. I la fem amb la Thermomix.



Per 5 persones necessitarem:

300 grams de ceba
50 grams d'oli d'oliva
500 grams de bolets (els nostres congelats)
Una cullerada de julivert sec
Un rajolí de brandi
Dues llesques de pa de pagès torrades
1 litre de brou de pollastre
Sal









Tallem la ceba a quarts i la posem al vas de la Thermomix. Piquem 5 segons a velocitat 5. Incorporem l'oli d'oliva i sofregim 7 minuts, temperatura Varoma, velocitat 1.

Afegim els bolets congelats i el julivert. Programem 10 minuts, temperatura Varoma, velocitat Cullera. Als cinc o sis minuts, hi afegim el rajolí de brandi i deixem evaporar, traient el cubilet.

A continuació hi posem el pa a trossos i el sofregim 3 minuts, temperatura Varoma, velocitat Cullera.

Finalment, aboquem el brou de pollastre i programem 15 minuts, temperatura Varoma, velocitat Cullera.

Triturem lleugerament les sopes, de manera que es puguin trobar els bolets i es noti la textura de sopes. Això ho fem amb 5 segons a velocitat 3, sense temperatura.

Servim ben calent.








S'hi pot afegir al fons de plat un parell de cues de llagostins saltades amb oli i julivert. Aquest va ser el primer plat del sopar de Nadal, i a tothom li va agradar molt.





Els pots tenen gairebé un segle de vida. Són de ferro esmaltat i eren les olles on cuinava la padrina del Xavier quan es va casar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.