dimarts, 16 d’abril del 2013

Milfulls de creps amb crema de mascarpone, compota de mançana i maduixots

Bona teca i bona cara, a ningú no desagrada


Unes postres per un dia de festa, simplement perquè són una mica laborioses de fer. Les creps estan fetes amb la Thermomix, seguint la recepta del llibre Reposteria i pasteleria però només amb la meitat de les quantitats. Hem combinat capes de crema de mascarpone amb capes de fruita: mançanes en compota i maduixots frescos. I, com ens ha agradat tant, la presentem al blog Memòries d'una cuinera.


Per 6 unitats necessitarem:

Per la massa de les creps:

125 grams de farina de rebosteria
250 grams de llet
Mitja cullerada d'oli d'oliva
Un pessic de sal
Un pessic de sucre


Per la crema de mascarpone:

300 grams de mascarpone
300 grams de nata líquida per a muntar
100 grams de sucre llustre
Una culleradeta de sucre vainillat


Per la compota de mançanes:

3 mançanes golden grans
3 cullerades de sucre
Una culleradeta de sucre vainillat
El suc d'un llimó
Un polsim de canyella


A més:

300 grams de maduixes
Gra d'ametlles torrades per decorar







Preparem les creps:

Posem tots els ingredients al vas de la Thermomix i els mesclem 20 segons, velocitat 4. Passem la massa a un recipient amb tapa i deixem reposar un mínim de mitja hora.

Fem la compota de mançanes:

Mentrestant, rentem les mançanes, les pelem i les tallem en vuit parts, posant-les en un recipient amb tapa apte per al microones. Afegim el sucre, el sucre vainillat, la canyella i el suc del llimó. Fem la compota programant 8 minuts a potència màxima. Les mançanes han de quedar tendres però senceres. Si cal, programem més temps. Traiem del microones i reservem tapat.

Muntem la crema de mascarpone:

Muntem la crema al vas de la Thermomix, posant-hi la papallona i, a continuació, el mascarpone i la nata ben fredes de la nevera. Programem velocitat 3 1/2. Quan la crema tingui la consistència d'una nata, hi afegim el sucre de llustre i el sucre vainillat pel bocal. Passem a un recipient amb tapa i reservem a la nevera.






Fem les creps:
En una paella sucada amb una capa molt fina de mantega anem fent les creps i reservant-les en un plat, empolvorant cadascuna amb sucre. Deixem refredar.
Quan estiguin fredes, anem tallant petits creps circulars amb l'ajut d'un anell d'emplatar. En necessitarem 4 per persona.

Preparem els maduixots:
Rentem els maduixots, traiem les fulles i els tallem a rodanxes fines. 

Muntem el milfulls:

Posem al fons d'un anell d'emplatar una crep. Cobrim amb dues cullerades de postres de crema de mascarpone. Estenem bé i hi posem una segona crep. La cobrim amb tres o quatre trossos de compota. Posem una tercera crep i tornem a cobrir amb crema de mascarpone. Finalment, posem la quarta crep i la cobrim amb les maduixes. Decorem amb l'ametlla torrada i una mica de sucre de llustre. Si les guardem a la nevera, podem deixar-les muntades abans de dinar i passar-les al plat de servir en el moment de les postres.

Amb la compota que ens va sobrar, la Vica va fer-se un bon berenar.









2 comentaris:

  1. oooooooooooooh! quines postres més xules! Una aportació boníssima. Moltíssimes gràcie sper participar. Petonets

    ResponElimina
  2. Gràcies a vosaltres per la feina que feu cada mes. Un plaer poder-hi participar

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.