dimarts, 23 d’abril del 2013

Cupcakes de Sant Jordi

Per Sant Jordi, roses





Aquest any hem preparat unes roses especials per Sant Jordi. Són dolces i n'hi ha per tota la família. Uns cupcakes fets amb una massa de xocolata i coberts amb crema de mantega amb vainilla i tenyida de rosa. No hi podia faltar ni la senyera ni l'espiga. I llibres, molts llibres, com els que sortirem a mirar i comprar aquesta tarda. Una de les millors festes de l'any.




De cupcakes per Sant Jordi n'hem vist per altres blogs com La Cuinera, on es presenten uns cupcakes fantàstics coberts amb una gran rosa de fondant i les seves fulles. Nosaltres hem fet les roses directament amb crema de mantega i hem utilitzat el fondant per la senyera, tot i que també hem fet algunes senyeres amb  xocolata blanca i tenyida amb colorants, però ens ha agradat més el resultat amb el fondant. Per fer la crema de mantega hem seguit la recepta de cupcakesytartas.com, feta amb Thermomix, ja que a casa és l'eina que tenim per batre i muntar (de moment). I per la massa dels cupcakes, hem repetit la massa de xocolata del pastís d'aniversari del Pavel, que estava boníssim.




Les espigues les vam fer la setmana passada i les vam guardar en un recipient tancat a la nevera i separades entre sí amb paper d'alumini. Les senyeres les vam fer tres o quatre dies abans i les vam deixar assecar durant 24 hores. Després les vam desar en un altre recipient amb tapa però a temperatura ambient.




Per 12 cupcakes necessitarem:

La recepta del pastís de xocolata d'ahir, però amb la meitat de les quantitats.

Per la crema de mantega amb vainilla:

200 grams de mantega
350 grams de sucre de llustre
Una culleradeta d'extracte de vainilla
2 cullerades de llet
Colorant roig

Per les senyeres:
250 grams de fondant blanc, tenyit amb colorant roig i groc daurat de Wilton

Per les espigues:
150 grams de xocolata negra per fondre







Escalfem el forn a 180 graus

Preparem la massa de xocolata i la repartim en càpsules per a cupcakes. Posem al forn i deixem uns 25 minuts o fins que punxem i veiem que l'agulla surt seca. Deixem reposar uns 10 minuts i traiem dels motlles (els nostres són de silicona) i deixem refredar en una reixeta.

Per preparar la crema de mantega, posem tots els ingredients al vas de la Thermomix amb la papallona. Nosaltres vam tamisar el sucre i el vam posar en dos cops: primer la meitat del sucre, batent 30 segons a velocitat 4, i després la resta del sucre i programant 3 minuts, velocitat 4. Abans d'acabar el temps, hi vam afegir el colorant. 
Posem la crema en una mànega pastissera amb una boca petita. Nosaltres no tenim la boca M1 de Milton, especial per fer roses, en tenim una de la marca Ibili que s'hi assembla i, com no hi havia temps de comprar la de Milton, doncs vam utilitzar la nostra. Per ser el primer cop, no està malament.

Finalment, decorem amb la senyera i l'espiga.









Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.