divendres, 22 de març del 2013

Divendres de Dolors: Sardines en escabetx

Calla quan mengis sardina per no empassar-te una espina


A casa ens agrada molt el peix en escabetx: sardines, tonyina, salmó, verat...... Permet deixar el dinar fet d'un dia per l'altre i, com més temps passa, més saborós és. Abans fèiem l'escabetx fregint prèviament el peix, però des de fa un temps el fem en cru, d'aquesta manera ens estalviem els greixos del fregit. 



Per 4 persones necessitarem:

800 grams de sardines netes, sense el cap ni escates
Un cap d'alls
Pebre negre en gra
Dues fulles de llorer
100 grams de vinagre de sidra
120 grams de vi blanc
Una culleradeta de pebre roig dolç
Sal
Oli d'oliva




En una cassola amb oli d'oliva hi posem les sardines, els grans d'all sense pelar, el pebre negre, el llorer i el pebre roig. Hi aboquem pel damunt el vinagre i el vi. Tapem i posem al foc, deixem que arrenqui el bull, baixem el foc i deixem coure uns 10 minuts. Deixem refredar i guardem a la nevera. Són més bones menjades l'endemà.












Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.