dimarts, 19 de març del 2013

Crema catalana

La crema, si és ben cremada, a xics i grans els agrada







Sant Josep. Fins no fa gaire, dia de celebració, un descans en els dejunis de la Quaresma. Antigament se solia celebrar el dia amb un bon dinar. I la vella Quaresma es despenjava o es girava de cara a la paret perquè no veiés aquells tiberis. I per postres, es menjava crema, feta amb llet i força ous. Tot un luxe. I és que de Joseps, Joans i ases, n'hi ha per totes les cases.





Hem utilitzat la recepta del llibre Imprescindible de Thermomix. La recepta és per sis persones, però amb els nostres recipients, uns motlles de ceràmica tipus flamera- els que es veuen a les fotografies-, n'hem omplert dotze. I a nosaltres ens ha semblat una ració correcta per un postre.






Per dotze motlles com aquests necessitarem:

1 litre de llet
10 rovells d'ou
200 grams de sucre
40 grams de Maicena
Una culleradeta de sucre vainillat
Un pessic de sac
La pell d'un llimó, sense part blanca
Una branqueta de canyella








Col·loquem la papallona al vas i hi posem tots els ingredients llevat del llimó i la canyella. Barregem 15 segons velocitat 3 1/2.
A continuació hi afegim la pell del llimó i la canyella i programem 11 minuts, 90 graus, velocitat 2. A l'acabar, programem 2 minuts a la mateixa velocitat però sense temperatura.
Repartim en cassoletes de fang individuals o en els recipients que ens agradin. Deixem refredar i guardem a la nevera. Al moment de servir, posem una mica de sucre al damunt i cremem amb un cremador.






















Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.