dimarts, 5 de març del 2013

Cistellets de maduixots amb sucre i nata

Qui no en fa un cistell, mai omple un cove




Un postre improvisat. Teníem maduixots per fer amb sucre, però de quatre per dinar hem passat a nou. Com ho allargarem, si només en tenim un quilo? A la nevera hem trobat la nata líquida i la pasta filó. Ja està. Uns cistellets fets amb la pasta filó i dintre la nata muntada i els maduixots. En un tres i no res.

Per nou cistellets necessitarem:
Un paquet de pasta filó
750 grams de nata líquida per muntar, amb un mínim del 35% de matèria grassa
1 quilo de maduixots
Quatre o cinc cullerades de sucre
Sucre de llustre

Preparem els maduixots:
Rentem els maduixots, traiem les fulles i els tallem a trossos. Els posem en un bol amb quatre o cinc cullerades de sucre, remenem i tapem amb paper film. Deixem a la nevera una bona estona.



Fem els cistellets:
Escalfem el forn a 180 graus.
Posem quatre o cinc capes de pasta filó dins de motlles tipus flamera. Si posem paper de forn dins del motlle,  costarà menys de treure un cop fornejada la pasta.
Introduïm els motlles al forn i els deixem uns 8 o 10 minuts, fins que els veiem daurats. Retirem del forn, deixem refredar un moment i traiem dels motlles. Reservem fins el moment de servir.

Muntem la nata:
Posem la nata al vas de la Thermomix amb la papallona. Programem velocitat 3 1/2 i, quan veiem que comença a estar muntada, hi afegim poc a poc dues o tres cullerades de sucre en pols. Guardem la nata en un recipient a la nevera fins el moment de servir.



Servim els cistellets:
Amb un colador, empolsem els cistellets amb el sucre de llustre. Omplim amb dues cullerades de nata muntada i decorem amb els maduixots i unes gotes de l'almívar que hauran deixat anar.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.