diumenge, 3 de febrer del 2013

Per Sant Blai, cristines......

.... o cristinetes, perquè les que hem fet són de mida petita, ideals per a postres individuals. Ahir la Cristina, la mestressa del forn de pa Carme, on hi compro de  tot perquè tot ho fan boníssim, ens va oferir cristines acabades de fer. En vam agafar dues i ens en va donar per menjar-ne cinc persones i encara en van sobrar per berenar! Així que vaig decidir de provar de fer-ne unes de més petites, de mida individual. 






Me'n van sortir setze, però no les vaig farcir totes, en vaig deixar mitja dotzena per a prendre-les amb mantega i melmelada per esmorzar. 
He utilitzat la recepta del pa de llet del llibre Imprescindible en su cocina de Thermomix. Jo l'he feta amb la màquina, perquè estalvia feina i els resultats són sempre espectaculars, però també es pot fer amb panificadora, amb un temps d'amassat més llarg, i també queden molt bé. Els ingredients són aquests, en aquest ordre :

250 ml de llet
50 grams de mantega
50 grams de sucre
50 grams de llevat fresc
500 grams de farina de força.

Primer es barregen la llet, la mantega i el sucre (2 min., 37 graus, vel.2). Tot seguit afegim el llevat, barregem ràpid (5 seg., vel. 4) i hi afegim la farina barrejant primer (15 seg., vel. 6) i després amassant (3 min., vas tancat, vel. espiga).
Escalfem el forn a 200 graus.
Formem les cristines, les pintem amb llet i les deixem reposar fins que doblin el volum. Llavors pintem amb ou batut, espolsem sucre i ametlles picades pel damunt i posem al forn uns 15 minuts, fins que punxem i l'agulla surti seca. Si veiem que es torren massa, baixem la temperatura del forn.

Un cop fredes, les farcim amb nata o crema.




Bona festa de Sant Blai, aquí us deixem uns quants refranys d'aquesta data:

Sant Blai serè, busca llenya i fes braser.

Si fa sol per Sant Blai, fred arrai!

Si plou per Sant Blaiet, el darrer dia de fred.

Per Sant Blai, sembra ton all.

Per Sant Blai, un pas de cavall.

Per Sant Blai ve la cigonya.





1 comentari:

  1. MMMm......què bones!!!! Sempre dic que les he de fer i....encara no he fet!!! Són una delícia!!!
    Petons i...bona setmana, Chus!!!
    Olga

    ResponElimina

Gràcies pel vostre comentari, això ens anima a seguir publicant.